Biografie:

Na enkele malen Zuid Afrika bezocht te hebben via een vriend, eind jaren 90, was ik erg geïnteresseerd geraakt in de ontwikkelingen in dat land. Veel gelezen van en over Nelson Mandela en geboeid geraakt door de strijd tegen de apartheid en de moeilijkheden daarna.

Door een toeval hoorde ik in 2005 dat er een koor was, dat de zwarte Zuid-Afrikaanse liederen zong en ik maakte kennis met dit koor tijdens een workshop, waar mannen voor het koor werden gezocht. Na een middag zingen en swingen was ik verkocht en na de gebruikelijke procedure werd ik lid. Sedertdien zing ik met veel plezier mee bij de bassen en ben ik in 2013 mee geweest op de studiereis naar Kaapstad en Hermanus, waar ik weer terugkwam in de plaats waar mijn inmiddels overleden vriend mij met Zuid Afrika had laten kennismaken.

Duze betekent voor mij:

Helemaal loskomen van de dagelijkse beslommeringen, zingen met je hele lijf, opgaan in de prachtige samenklanken van de Afrikaanse zang, genieten van het samen zingen en contact maken met mensen van zeer verschillende pluimage, maar met allemaal eenzelfde soort passie voor deze geweldige muziek.