Biografie:

Ik ben Maarten de Vries en noem mezelf “klankmuzikant”, omdat ik bekend ben met allerlei soorten klankinstrumenten, bedoelt om mezelf en anderen in een rustige zen-achtige sfeer te brengen als tegenhanger van alle drukte en stress in het dagelijkse leven.

Vanaf mijn jeugd ben ik bezig met muziek als lid bij diverse gospelkoren. Ik heb djembé leren spelen en van daaruit heb ik het zingen van Afrikaanse liederen ontdekt en jaren bij Kioso Kyuwenda in Oud- Beijerland gezongen. Nadat ik in 2021 verhuisd ben naar Klazienaveen heb ik gezocht naar een passend koor en heb die gevonden in Duze Nomshikashika.

De afgelopen 25 jaar speel ik ook didgeridoo waarmee ik les heb gegeven op de Didgeridoo School Rotterdam. Tevens heb ik er een flink aantal zelfgemaakt. Nu gebruik ik de didgeridoo graag in kleine sessies samen met al mijn andere klankinstrumenten om mensen, die liggend op een matrasje, naar een heerlijk moment van totale ontspanning te brengen.

Duze is voor mij:

Een keuze om klanken te zingen en daarbij lekker ritmisch mee te bewegen, het inspirerende enthousiasme. Het zingen van die Afrikaanse klanken helpt mij om even aan niets anders te denken en met mijn mede koorgenoten te genieten.