Wat ons beweegt


UMUNTU NGUMUNTU NGABANTU 

I AM WHO I AM BECAUSE OF WHO WE ALL ARE


Betrokken zijn

Onze verbondenheid uitdragen met de mensen in Zuid-Afrika.  Met onze muziek laten zien dat wij allemaal deel uit maken van dezelfde gemeenschap.

Dat beweegt ons.  

Thuiskomen

Maar dat niet alleen! We genieten van de unieke combinatie van zingen en bewegen, van de ontroerende harmonieën en van het enthousiasme. Van het gevoel van thuiskomen dat het zingen van deze traditionals kan geven.

Met lijf en hart

Nieuwe liederen leren we op onze reizen naar Zuid-Afrika én in  workshops met Zuid-Afrikaanse dirigenten. Dan ervaren we tot in onze ziel hoe mensen in Zuid-Afrika zingen: met het hele lijf en hart. 

Verbondenheid in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika hebben we gezongen met diverse koren in kerken en scholen, in wijkcentra en op straat, in steden, dorpen en townships. We zingen van strijdlied tot slaaplied, van songs met humor tot feestliederen. Samen zingen met de mensen daar zorgt voor een groot gevoel van verbondenheid.

Gelijkwaardigheid

Wanneer het begrip van de muziek groeit, kan ook de waardering daarvoor groeien en het plezier dat we erin scheppen. Kwalitatieve groei is daarom belangrijk bij Duze.