OPTREDENS

Duze NomShikaShika treedt enkele keren per jaar op. Hieronder krijgt u een impressie van onze recente optredens.

16 juli 2023: UBUNTU viering

het Trefpunt van "de Wissel" in Beetsterzwaag

 

Een hartverwarmend optreden in het Friese Beetsterzwaag. We zijn te gast bij Alliade, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. De zaal is vol bewoners en er zijn ook familieleden en dorpsbewoners bij. We zingen bij de jaarlijkse Nelson Mandela / Ubuntu viering. Er wordt volop gereageerd, meegezongen, geapplaudisseerd en meebewogen. Het gaat over elkaar begroeten, bedanken, steun vragen en meer. Bewoners komen ook bij het koor staan om mee te doen. Anderen reageren meer in het klein met een glimlach of iets. Het lijkt best op zingen in Zuid-Afrika in de zin dat het zo samen zingen is. In optocht gaan we ook nog naar buiten om daar een boom te planten bij een stilte- en herinneringsplek. Het wordt een traditie om op Mandela-dag erbij te zijn!

25 juni 2023: UMUTHI, een wereld van verschil

Johanneskerk,  Amersfoort

 

een prachtig optreden, waarbij onze dirigent Toiny Tune voor het laatst dirigeerde

 

Kijk hier naar opnames van dit concert

voor de pauze.  en na de pauze

11 december 2022: Ukuthula

Maxima's Leusden

Een feestelijk jaaroptreden en feestelijk werd het. Bijna 100 bezoekers, waaronder veel oud-Duzeleden en twee leden van de Zuid-Afrikaanse ambassade, waren getuige van een sprankelend optreden. Het publiek liet zijn waardering duidelijk horen. In de finale zongen alle oud-Duzeleden mee met klassiekers als Thula Siswe, Shosholoza en Emakhayeni.

17 juli 2022: Ubuntu-viering 

Beetsterzwaag

Wat een uitbundigheid: een viering in het teken van Ubuntu, vol vuur geleid door geestelijk verzorger Melissa Dales, een dag vóór de geboortedag van Nelson Mandela. De cliënten van de Wissel in Beetsterzwaag reageerden iedere keer weer enthousiast op onze liederen. Meedoen op de tamboerijn. Samen zingend een rondje naar buiten. Vieren dat iedereen er mag zijn zoals die is. Een zonnig optreden in alle opzichten.

 

3 juli 2022: Gluren bij de buren

Amersfoort

Dit jaar gelukkig weer een Gluren bij de buren! Dit keer waren we te gast op het binnenterrein van een woningcomplex aan de Kwekersweg in Amersfoort. De formule is dat je drie keer een half uur zingt voor wisselend publiek. Het bleek dat we een kleine maar enthousiaste groep publiek hadden die graag bleef zitten. Dus hebben we ter plekke onze zanglijst ververst. Een fijne zangmiddag!

12 juni 2022: Opening Podium De Vlam 

Rhenen

 

De feestelijke opening van dit spiritueel en cultureel centrum mochten wij luister bijzetten. Om op een vurige manier verbinding te maken, zongen we vanuit de drie harten. Het binnenste hart als symbool voor jezelf, het middelste hart voor je omgeving en het buitenste hart voor de wereld. Na het concert in de ochtend, werd het centrum in de middag officieel geopend door de wethouder. Natuurlijk omringd door onze vlammende Zuid-Afrikaanse klanken. 

8 mei 2022:  een zondagmiddag

 in Silverein, Amersfoort

Wilt u een lied horen over de liefde? Wat dacht u van een lied dat laat zien dat het leven niet altijd makkelijk is? Een lied over vrijheid? Bij dit optreden hadden de bewoners van zorgcentrum Silverein en hun familieleden en verzorgers een stem in wat we gingen zingen. Dit is een formule die we hebben meegemaakt bij korenfestivals in Zuid-Afrika. Mooi moment was toen Adri de verzorgers en mantelzorgers naar voren riep zodat we hen konden toezingen.

13 maart 2022: Inloopconcert 

ICOON theater Amersfoort

Voor de eerste keer weer op de planken na de coronabeperkingen! Dat was wel weer even wennen, maar ook heerlijk. Op uitnodiging van Platform Amateurkunst Amersfoort verzorgden we een inloopconcert in het ICOON-theater in Vathorst. Een kans voor ons en de andere deelnemende koren om ons na een lange stilte weer te laten zien en horen!

15 december 2019 - Ga mee naar Zuid-Afrika

Theater de Instee, Amersfoort

 

 

Een impressie van verhalen en liederen uit onze studiereis naar Zuid-Afrika.

9 - 27 oktober 2019 

Studiereis Zuid-Afrika

Johannesburg - Soweto - Alexandra - Hermanus - Kaapstad - Kayelitsha

Twee weken zingen met diverse koren in Zuid-Afrika en proeven van de cultuur. Bekijk de foto's, video's en verhalen op onze reispagina.

4 augustus 2019 

Viering De Open Poort

Amerpoort, Baarn

De Open Poort is een kerkdienst voor mensen met een verstandelijke beperking. Op 4 augustus waren wij aanwezig  bij een viering bij viering waarbij wij cheque ter waarde van € 350,= in ontvangst hebben genomen bestemd voor een school in Kayamandi, Zuid- Afrika.

18 juli 2019

Mandela Day

Herman van Veen Arts Center Soest

Het tweede jaar dat wij de Mandela Day bij het Herman van Veen Arts Center op landgoed de Paltz opfleurden met Zuid-Afrikaans songs.7 juli 2019 – Rijnweek Rhenen

Wij zongen voor een publiek van 600 mensen bij de start van de Rijnweek.

23 juni 2019

Colourful Cultures
Multicultureel Wijkfeest Liendert,

Amersfoort

Op 23 juni trad Duze NomShikaShika op tijdens het wijkfestival “Coulorful Cultures” in de Amersfoortse wijk Liendert. Het was een geanimeerd festival met veel nationale klederdrachten en hapjes uit allerlei culturen.

10 februari 2019

Gluren bij de Buren

Woongroep Castellum, Amersfoort

 

Op 10 februari waren wij te gast bij Woongroep Castellum, in Amersfoort Kattenbroek. Drie mooie optredens in een goed gevulde gemeenschapsruimte.

2 december 2018:

Zuid-Afrikaans vuur in de Vlam

Op deze zondagochtend waren we te gast in De Vlam. Dit bijzondere gebouw in Rhenen biedt op de zondagen ruimte voor allerlei vormen van cultuur, bezinning en ontmoeting. De veelkleurigheid van het logo van De Vlam is daar het symbool van. Bijzonder om hier de veelkleurigheid te mogen brengen van Zuid-Afrika.

17 november 2018:

feestconcert!

De Observant Amersfoort

Vrienden, familie, fans, gasten en ander publiek: dank voor jullie hartelijke reacties bij het feestelijke concert in De Observant in Amersfoort! 

Dit optreden was in allerlei opzichten een debuut. Een aantal nieuwe koorleden beleefden hun eerste optreden. Wat een goede start maakten zij. Daarbij hebben we onze liederen gezongen in een nieuwe, theaterachtige setting.